Yapımcı Gülengül Arlıel, Kanserle Verdiği Mücadeleyi Kaybetti! Gülengül Arlıel kimdir?

Yapımcı Gülengül Arlıel, Kanserle Verdiği Mücadeleyi Kaybetti! Gülengül Arlıel kimdir?
Yapımcı Gülengül Arlıel, Kanserle Verdiği Mücadeleyi Kaybetti!

Yapımcı Gülengül Arlıel, Kanserle Verdiği Mücadeleyi Kaybetti! Gülengül Arlıel kimdir?

Türk sinemasının önemli yapımcılarından Gülengül Arlıel, kanserle verdiği mücadeleyi kaybetti. Eşkıya ve Av Mevsimi gibi başarılı filmlerin arkasındaki isim olan Arlıel, aynı zamanda Kansersiz Yaşam Derneği'nin Asbaşkanıydı. Arlıel'in ölümü, Türk sinema ve televizyon camiasını yasa boğdu.

Gülengül Arlıel kimdir?

Gülengül Arlıel, 1964 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılında TRT'de çalışmaya başladı. 1990 yılında TRT'den ayrılarak özel televizyon kanallarında yönetmen ve yapımcı olarak görev aldı. 1995 yılında kendi yapım şirketi olan Gülengül Film'i kurdu. Bu şirket aracılığıyla birçok dizi ve film projesine imza attı.

Arlıel'in yapımcılığını üstlendiği bazı dizi ve filmler şunlardır:

  • Eşkıya (1996)
  • Av Mevsimi (2010)
  • Aşk Tesadüfleri Sever (2011)
  • Aşk Tesadüfleri Sever 2 (2020)
  • Bir Zamanlar Çukurova (2018-...)
  • Sen Anlat Karadeniz (2018-2019)
  • Sefirin Kızı (2019-...)

Arlıel, aynı zamanda Kansersiz Yaşam Derneği'nin Asbaşkanı olarak kanserle mücadele edenlere destek veriyordu. 2017 yılında kendisi de meme kanseri teşhisi konulan Arlıel, tedavi sürecini başarıyla tamamladığını duyurmuştu. Ancak hastalığı nükseden Arlıel, 2 Mart 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Arlıel'in cenazesi, 3 Mart 2024 tarihinde Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Arlıel'in vefatı, Türk sinema ve televizyon sektöründe büyük üzüntü yarattı. Arlıel'in yakın dostu olan oyuncu Mert Fırat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Canım Gülengül. Zarafetin kelime anlamı oldun her durumda, koşulda. Hayallere ortak, dertlere çare, herkese motivasyon oldun. Gülümseyen güzel gözlerin, ruhumu iyileştiren sesin, hep sırtımdaki elin hiç çıkmayacak hayatımdan. İyi ki tanıdım, iyi ki geçtin hayatımızdan; hepimiz için ne büyük şans. Meleğimiz huzurlu, mutlu, güzel uyu, seni çok seviyorum…"

OnlyFans Ünlüsü Bir Hata Servetine Mâl Oldu! Katie Price kimdir?
OnlyFans Ünlüsü Bir Hata Servetine Mâl Oldu! Katie Price, borçlarını ödemek için OnlyFans’tan aldığı gelirin yüzde 40′ını bırakmak zorunda kaldı. Eski model, mahkeme kararıyla dört şirkete toplam 250 bin sterlin ödemeye mahkum edildi. Price’ın bu duruma nasıl düştüğünü ve bundan sonra ne yapacağını araştırdık. Katie Price kimdir? Katie Price, 22

Arlıel'in vefatına ilişkin başsağlığı mesajları yayınlayan diğer isimler arasında Pınar Altuğ Atacan, Suzan Kardeş, İdil Fırat ve Kansersiz Yaşam Derneği de yer aldı.

Önerilen