Kullanım Şartları

PusulaBlog blog sitesini kullanmadan önce, aşağıdaki Kullanım Şartları'nı dikkatlice okumanızı rica ederiz. Bu Kullanım Şartları, eMuhabir blog sitesinin kullanımıyla ilgili hak ve sorumluluklarınızı belirlemektedir. PusulaBlog blog sitesini kullanarak, aşağıdaki şartları kabul ettiğinizi beyan etmiş olursunuz.

1. İçerik Sorumluluğu

1.1. PusulaBlog blog sitesine eklediğiniz içeriklerden tamamen siz sorumlusunuz. İçeriklerin doğruluğu, güvenilirliği ve yasallığı tamamen size aittir. Bu nedenle, eklediğiniz içeriğin yanıltıcı, hukuka aykırı, hakaret içeren, ırkçı veya ayrımcı nitelikte olmamasına dikkat etmelisiniz.

1.2. PusulaBlog blog sitesi, eklediğiniz içeriklerin doğruluğunu veya güvenilirliğini garanti etmemektedir. Siz, eklediğiniz içeriklerin tamamen sizin sorumluluğunuzda olduğunu ve PusulaBlog blog sitesinin bu içerikler nedeniyle ortaya çıkabilecek herhangi bir zarardan sorumlu olmadığını kabul edersiniz.

2. Fikri Mülkiyet Hakları

2.1. PusulaBlog blog sitesine eklediğiniz içeriklerin fikri mülkiyet hakları tamamen size aittir. Ancak, PusulaBlog blog sitesine içerik ekleyerek, PusulaBlog blog sitesine bu içerikleri yayınlama, kopyalama, dağıtma, sergileme ve ticari amaçlarla kullanma hakkı verdiğinizi kabul etmiş olursunuz. Bu, PusulaBlog blog sitesinin, içeriği düzenleme, yayınlama, tanıtma ve pazarlama amacıyla kullanma hakkını içerir.

2.2.PusulaBlog blog sitesine eklediğiniz içeriklerin başkalarının fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemesi gerekmektedir. Başkalarının telif hakları, ticari markaları, patentleri veya diğer fikri mülkiyet haklarına saygı göstermek önemlidir. PusulaBlog blog, fikri mülkiyet hakları ihlali iddialarını ciddiye alır ve bu tür ihlalleri içeren içerikleri kaldırma hakkına sahiptir.

3. Kullanıcı Hesapları

3.1. PusulaBlog blog sitesini kullanmak için bir kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Kullanıcı hesabınızı oluştururken sağladığınız bilgilerin doğru ve güncel olduğunu beyan etmelisiniz. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi güvenli tutmalı, başka kişilerle paylaşmamalı veya başka kullanıcıların hesaplarına izinsiz erişim sağlamamalısınız.

3.2. PusulaBlog blog sitesi, kullanıcı hesaplarının güvenliği veya gizliliği ile ilgili sorumluluk kabul etmez. Kullanıcı hesabınızın güvenliğiyle ilgili sorumluluk tamamen size aittir.

4. Yasal Uyumluluk

4.1. PusulaBlog blog sitesini kullanırken, tüm geçerli yasalara uymalısınız. Yasalara aykırı içerikleri eklemek, izinsiz reklam yapmak, kişileri taciz etmek veya herhangi bir şekilde yasa dışı faaliyetlerde bulunmak kesinlikle yasaktır.

4.2. PusulaBlog blog sitesi, yasa dışı faaliyetlerle ilişkili olduğunu düşündüğü içerikleri kaldırma veya kullanıcı hesaplarını askıya alma veya sonlandırma hakkını saklı tutar.

5. Kullanım Şartları'nın Değiştirilmesi

5.1. PusulaBlog blog sitesi, bu Kullanım Şartları'nı zaman zaman güncelleme hakkını saklı tutar. Güncellemeler, PusulaBlog blog sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girecektir. Güncellemeleri takip etmek sizin sorumluluğunuzdadır.

5.2. PusulaBlog blog sitesini kullanmaya devam etmek, güncellenmiş Kullanım Şartları'nı kabul ettiğinizi gösterir.

6. Kullanıcıların Sorumlulukları

6.1. PusulaBlog blog sitesini kullanırken, diğer kullanıcıları rahatsız edecek veya taciz edecek davranışlarda bulunmamalısınız. Saygılı ve yapıcı bir dil kullanmalı, tartışmalara katılırken düşüncelerinizi özgürce ifade etmekle birlikte, diğer kullanıcıların haklarına saygı göstermelisiniz.

6.2. PusulaBlog blog sitesini, herhangi bir şekilde zarar vermek veya işlevselliğini etkilemek amacıyla kullanmak yasaktır. Sisteme zarar verebilecek veya güvenlik açıklarını sömürebilecek herhangi bir faaliyette bulunmamalısınız. Sistem üzerinde herhangi bir türden deneme yanılma veya saldırı girişiminde bulunmak yasaktır.

6.3. PusulaBlog blog sitesi, kullanıcılarının güvenliğini önemsemektedir. Bu nedenle, başka kullanıcıların gizliliğini ihlal etmek veya kişisel bilgilerini izinsiz olarak toplamak yasaktır. Başka kullanıcıların hesaplarına izinsiz erişim sağlamak veya kimlik avı (phishing) gibi dolandırıcılık yöntemlerini kullanmak da kesinlikle yasaktır.

7. İptal ve Sonlandırma

7.1. PusulaBlog blog sitesi, kullanıcıların hesaplarını herhangi bir zamanda bildirim yapmaksızın askıya alma veya sonlandırma hakkını saklı tutar. Bu, Kullanım Şartları'nı ihlal ettiğiniz veya PusulaBlog blog sitesinin takdirine göre uygun görmediği durumlarda gerçekleşebilir.

7.2. Hesabınızın askıya alınması veya sonlandırılması durumunda, PusulaBlog blog sitesinin size karşı herhangi bir sorumluluğu veya yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ayrıca, hesabınızın sonlandırılmasıyla birlikte, eklediğiniz içerikler de kalıcı olarak silinebilir.

8. Diğer Hükümler

8.1. Bu Kullanım Şartları, PusulaBlog blog sitesi ile kullanıcıları arasındaki anlaşmanın tamamını oluşturur ve herhangi bir sözlü veya yazılı anlaşmanın yerine geçer.

8.2. Bu Kullanım Şartları'nın herhangi bir hükmünün geçersiz, hukuka aykırı veya uygulanamaz olduğu durumlarda, geri kalan hükümler geçerliliğini koruyacak ve uygulanmaya devam edecektir.

8.3. Bu Kullanım Şartları ile ilgili çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümünde Türk hukuku uygulanacaktır ve İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Son düzenleme: 10.12.2023