Rebecca Ferguson Kimdir, Eşi? Rebecca Ferguson Fimleri, Biyografisi?

Rebecca Ferguson Kimdir, Eşi? Rebecca Ferguson Fimleri, Biyografisi?
Rebecca Ferguson Kimdir, Eşi? Rebecca Ferguson Fimleri, Biyografisi?

Rebecca Ferguson Kimdir, Eşi? Rebecca Ferguson Fimleri, Biyografisi?

Rebecca Ferguson, İsveçli bir oyuncu ve modeldir. Görevimiz Tehlike serisi filmlerinden 2015 yılında yapılan “Mission Impossible - Rogue Nation” filmindeki rolü ile tanınır oldu. Rebecca Ferguson, 19 Ekim 1983 tarihinde Stockholm, İsveç ‘de doğmuştur. Tam adı Rebecca Louisa Ferguson Sundström’dur. Babası İsveçli, annesi Rosemary ise bir İngiliz’dir. 1990 yılında Stockholm’de Adolf Fredrik adlı müzik okuluna başladı ve 1999 yılında mezun oldu. 3 kardeşi olan Rebecca Ferguson’ın anne babası boşanmıştır.

Rebecca Ferguson, 13 yaşından itibaren model olarak çalıştı ve dergilerde ve televizyon reklamlarında kozmetik, giyim eşyası ve kuyumculuk reklamlarında oynadı. Oyunculuk kariyerine İsveç pembe dizisi Nya tider (1999-2000) ile başladı ve Drowning Ghost (2004) filminde rol aldı. 2013 yılında BBC dizisi The White Queen'de Kraliçe Elizabeth'i canlandırdı ve bu rolüyle Altın Küre adaylığı kazandı.

Rebecca Ferguson Kimdir, Eşi? Rebecca Ferguson Fimleri, Biyografisi?

Rebecca Ferguson, 2015 yılında “ Mission Impossible - Rogue Nation / Görevimiz Tehlike 5” filminde Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Alec Baldwin ile birlikte rol aldı. Bu filmdeki performansıyla eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü topladı ve En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Prag Bağımsız Film Festivali'nde aldı. Aynı yıl Hamptons International Film Festivali'nde de Başarı Performansı ödülüne layık görüldü.

Rebecca Ferguson, 2016 yılında “ The Girl on the Train /Trendeki Kız” filminde Emily Blunt, Luke Evans, Haley Bennett ile beraber rol aldı. Aynı yıl Florence Foster Jenkins filminde Meryl Streep'in yanında Kathleen karakterini oynadı. 2017 yılında “ The Snowman ” filminde Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Toby Jones rol aldı. Aynı yıl “ Life / Hayat” filminde Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare ile beraber rol aldı.

Rebecca Ferguson Kimdir, Eşi? Rebecca Ferguson Fimleri, Biyografisi?

Rebecca Ferguson, 2017 yılında “ The Greatest Showman ” filminde Hugh Jackman, Zac Efron, Zendaya ile birlikte rol aldı. Bu filmde Jenny Lind adlı ünlü opera sanatçısını canlandırdı ve filmdeki şarkılardan biri olan Never Enough'u seslendirdi. Bu şarkı Oscar adaylığı kazandı.

Rebecca Ferguson, 2018 yılında vizyona giren “ Mission: Impossible 6 / Görevimiz Tehlike 6” filminde Tom Cruise, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Alec Baldwin, Vanessa Kirby ile birlikte rol aldı. Bu filmde de Ilsa Faust karakterini tekrar canlandırdı ve film gişede büyük başarı elde etti.

Rebecca Ferguson, 2019 yılında Men in Black: International filminde Riza adlı silah tüccarı karakterini oynadı. Aynı yıl Kral Olacak Çocuk filminde Morgana karakterini canlandırdı. Yine aynı yıl Stephen King'in romanından uyarlanan Doktor Uyku filminde Rose the Hat adlı kötü karakteri oynadı.

Rebecca Ferguson, 2020 yılında Frank Herbert'in bilim kurgu romanından uyarlanan Dune filminde Lady Jessica karakterini oynadı. Bu filmde Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Josh Brolin gibi oyuncularla birlikte rol aldı.

Rebecca Ferguson, Ludvig Hallberg ile birlikte yaşadı 2007 yılında Isac Hallberg adında bir oğlu oldu. 2015 yılında ayrıldılar. 2018 yılında ise ikinci bir oğlu oldu.

Damien Chazelle Kimdir, Filmleri? Damien Chazelle Biyografisi?
Damien Chazelle Kimdir, Filmleri? Damien Chazelle Biyografisi? Damien Sayre Chazelle, 19 Ocak 1985’te ABD’nin Rhode Island eyaletinde doğdu. Babası Fransız asıllı bir bilgisayar bilimcisi, annesi ise Kanadalı bir tarihçi olan Chazelle, Princeton Lisesi’nde okudu. Çocukluğunda caz müziğine ve davula ilgi duyan Chazelle, lisede bir caz grubunda çaldı. Ancak yaşadığı baskı

Rebecca Ferguson, 2023 yılında senaryosunu yazıp yönetmenliğini de Christopher McQuarrie ’nin yaptığı " Mission Impossible Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm " filmin başrolünde Tom Cruise 'un oynadığı filmde Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Hayley Atwell, Ving Rhames ve Vanessa Kirby, Pom Klementieff İle birlikte rol aldı. Bu filmde de Ilsa Faust karakterini tekrar canlandırdı. Bu film 2024 yılında vizyona girecek olan " Mission Impossible Ölümcül Hesaplaşma İkinci Bölüm " filminin devamı niteliğindedir.

Rebecca Ferguson, başarılı ve çok yönlü bir oyuncudur. Hem aksiyon hem de dram filmlerinde kendini göstermiştir. Hem İsveçli hem de İngiliz kültürünü taşıyan Rebecca Ferguson, farklı dillerde ve farklı ülkelerde çekilen filmlerde rol almıştır. Kendine has bir güzelliği ve karizması olan Rebecca Ferguson, Hollywood'un en çok aranan oyuncularından biridir.