Mersin’de müzik öğretmenine sokakta saldıran şahıs, yargılanmadan serbest kaldı

Mersin’de müzik öğretmenine sokakta saldıran şahıs, yargılanmadan serbest kaldı

Mersin’in Mezitli ilçesinde, sokakta kedilere mama veren müzik öğretmeni S.S.'ye saldıran 63 yaşındaki R.B., hakkındaki suç duyurusunun “kovuşturmaya yer yoktur” kararıyla kapatılması sonucu yargılanmadan serbest kaldı. Saldırganın, öğretmeni tehdit ve taciz etmeye devam ettiği iddia edildi.

Olay, 23 Aralık 2023 tarihinde Mezitli ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, müzik öğretmeni S.S., evinin yakınında bulunan bir parkta kedilere mama verdiği sırada, hiç tanımadığı R.B. isimli bir şahıs tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Saldırgan, öğretmenin yüzüne ve vücuduna yumruk ve tekme attı. Çevredekilerin müdahalesiyle kurtulan S.S., saldırganın peşini bırakmadığını ve kendisini takip ettiğini söyledi.

S.S., saldırı sonrası hastaneye giderek darp raporu aldı ve ardından R.B.'den şikayetçi oldu. Ancak, savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda, R.B. hakkında “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi. Kararda, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığı, öğretmenin ise basit tıbbi müdahaleyle giderilebilen hafif yaralanmalarla kurtulduğu belirtildi.

Öğretmen S.S., karara itiraz ettiğini ancak sonuç alamadığını ifade etti. Saldırganın, kendisini tehdit ve taciz etmeye devam ettiğini öne süren S.S., “Bu adam bana her gün rahatsızlık veriyor. Telefonla arayıp küfür ediyor, evimin önünde bekliyor, bana zarar vermekle korkutuyor. Ben artık evden çıkamıyorum, işime gidemiyorum, hayatım kâbusa döndü. Bu adamın cezalandırılmasını istiyorum. Adalet yerini bulsun” dedi.

Arka sokaklar 656 bölüm özeti
Mehmet’in de peşinde olduğu terör örgütü lideri Ramo, askerleri taşıyan minibüse bombalı saldırı düzenledi.

Öğretmenin avukatı ise, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığının kanıtlanmadığını, öğretmenin ise psikolojik ve fiziksel olarak zarar gördüğünü söyledi. Avukat, “Müvekkilim, mesleğini severek yapan bir öğretmendir. Sokak hayvanlarına da merhametli davranmıştır. Bu yüzden saldırıya uğramıştır. Saldırgan, hakkındaki suç duyurusunun kapatılmasından cesaret alarak, müvekkilimi rahat bırakmamıştır. Bu karar, hukuka aykırıdır. Saldırganın yargılanması ve hak ettiği cezayı alması gerekmektedir. Bu konuda gerekli girişimleri yapacağız” diye konuştu.

Saldırgan R.B. ise, kendisine ulaşan gazetecilere, öğretmenin kedilere mama vermesinden rahatsız olduğunu, saldırdığı için pişman olmadığını, öğretmeni tehdit etmediğini, kendisine iftira atıldığını iddia etti.