MediaTek'in Dimensity 9400'ü Apple ve Qualcomm'u Zor Durumda Bırakabilir

MediaTek'in Dimensity 9400'ü Apple ve Qualcomm'u Zor Durumda Bırakabilir
MediaTek'in Dimensity 9400'ü Apple ve Qualcomm'u Zor Durumda Bırakabilir

MediaTek'in yeni amiral gemisi yonga seti Dimensity 9400 hakkındaki son sızıntılar, Apple ve Qualcomm'u zorlayacak güçte bir işlemci olduğunu gösteriyor. Önceki Dimensity 9300'de yaşanan ısınma sorunlarına yönelik spekülasyonların ardından, MediaTek'in bu sefer daha güçlü bir tasarım sunmayı hedeflediği belirtiliyor.

Dimensity 9400, önceki versiyonun aksine dört adet ana performans odaklı Cortex-X4 çekirdeği ve dört adet performans odaklı Cortex-A720 çekirdeği ile güçlü bir performans vaat ediyor. Bu değişiklik, geçmişteki ısınma sorunlarına karşı bir çözüm olabilir. MediaTek'in, Dimensity 9400'de güç verimliliği çekirdeklerini tekrar kullanmaya yönelik bir adım atmış olması, şirketin önceki hatalarından ders aldığına dair bir sinyal olarak değerlendirilebilir.

Yapılan stres testlerinde Dimensity 9300'ün performansının %46 oranında azaldığı gösterilmişti. Bu durum, MediaTek'in yeni işlemci tasarımında iyileştirmeler yapma ihtiyacını ortaya koyuyor. Yeni çipin, TSMC'nin 3nm üretim sürecinde üretileceği ve selefine göre daha iyi bir verimlilik sunacağı belirtiliyor.

BTK’dan VPN’leri Kapatma Talimatı Geldi
BTK’nın operatörlere gönderdiği talimat, 25 Kasım’da Proton VPN gibi birçok VPN servisini kapsayacak şekilde yapılmıştır.

Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre, Dimensity 9400'de dört adet Cortex-X5 çekirdeği yer almayacak, ancak toplamda sekiz CPU çekirdeği korunacak. MediaTek'in yeni nesilde performans ve güç verimliliği dengesine odaklanması bekleniyor, özellikle de yeni Cortex-X5 çekirdekleri sayesinde enerji tüketimine göre daha yüksek bir performans elde edilmesi planlanıyor.

Fiyat sızıntılarına göre, MediaTek'in Dimensity 9400'ü Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ve Apple A18 Pro çiplerinden önemli ölçüde daha uygun bir fiyatla sunması bekleniyor. MediaTek'in fiyat konusunda rakiplerinden avantajlı bir pozisyonda olması, 2025 yılında da devam edeceği öngörülüyor. Bu, MediaTek'in rekabetçi fiyat politikasıyla pazardaki güçlü konumunu sürdürmeye devam edeceğini gösteriyor.

Önerilen