Mark Zuckerberg Kimdir? Facebook'un Kurucusu ve Meta'nın Lideri!

Mark Zuckerberg Kimdir? Facebook'un Kurucusu ve Meta'nın Lideri!
Mark Zuckerberg Kimdir? Facebook'un Kurucusu ve Meta'nın Lideri!

Mark Zuckerberg Kimdir? Facebook'un Kurucusu ve Meta'nın Lideri!

Mark Elliot Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş Yahudi bir iş adamı. Facebook sosyal medya hizmetini, Harvard'daki oda arkadaşlarıyla birlikte 2004 yılında kurdu. Aynı zamanda Facebook'un ana şirketi olan Meta Platforms (eski adıyla Facebook, Inc.)'ın kurucu ortağı, başkanı ve CEO'sudur.

Zuckerberg, kısa bir süre Harvard Üniversitesi'nde okudu ve 2004 yılında oda arkadaşları Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes ile birlikte Facebook'u başlattı. İlk olarak sadece seçilmiş üniversite kampüslerinde kullanılan site, hızla yayıldı ve sonunda üniversitelerin ötesine geçerek 2012 yılında bir milyar kullanıcıya ulaştı.

Zuckerberg, 2012 yılında şirketi halka açtı ve çoğunluk hisseleriyle yönetti. 2007 yılında 23 yaşında, o dönemde dünyanın en genç kendi servetini yaratmış milyarderi oldu.

Zuckerberg, bu servetini Chan Zuckerberg Girişimi'nin kurulması da dahil olmak üzere bir dizi hayır kurumu için kullanmıştır. Time dergisi, Zuckerberg'i 2008, 2011, 2016 ve 2019 yıllarında dünyanın en etkili insanlarından biri olarak adlandırmış ve birkaç kez finalist olarak aday göstermiştir. 2010 yılında, Facebook yarım milyardan fazla kullanıcıya ulaştığında, Zuckerberg Yılın Kişisi seçildi.

Zuckerberg'in teknoloji endüstrisindeki yükselişi, politik ve hukuki dikkat çekti. Facebook'un kuruluşu, Zuckerberg'i web sitesinin yaratılması ve sahipliği konusunda bir dizi dava ile karşı karşıya bıraktı.

Facebook, Eski Özelliğini Geri Getiriyor! Dürtme’ Devri Başlayacak mı?
Facebook, Eski Özelliğini Geri Getiriyor! Dürtme’ Devri Başlayacak mı? Facebook, 15 yıl önce kaldırılan ‘poke’ özelliğini yeniden gözden geçiriyor. Bu özellik, Facebook kullanıcılarının birbirlerini ‘dürtmesi’ anlamına gelir. Genç sosyal medya kullanıcıları için belki de yabancı bir kavram olan “Pokelemek,” Facebook’un ilk günlerinde popülerdi. Şimdi, bu özelliğin geri dönüp dönmeyeceği gündemde.

2013 yılında, pro-göçmenlik lobisi grubu FWD.us'u kurdu. 2018 yılında Facebook'un kişisel verileri kullanımıyla ilgili olarak Facebook-Cambridge Analytica veri skandalı bağlamında Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Ticaret, Bilim ve Ulaştırma Komitesi önünde ifade verdi.

Zuckerberg'in hızlı yükselişi ve teknoloji endüstrisindeki önemi, politik ve hukuki dikkat çekti. Facebook'un kuruluşu, Zuckerberg'i web sitesinin yaratılması ve sahipliği konusunda bir dizi dava ile karşı karşıya bıraktı. 2010 yılında, Facebook yarım milyardan fazla kullanıcıya ulaştığında, Zuckerberg Yılın Kişisi seçildi.

Önerilen

Tiyatro Dünyasının Büyük Kaybı Ayten Gökçer Hayatını Kaybetti!

Tiyatro Dünyasının Büyük Kaybı Ayten Gökçer Hayatını Kaybetti!

Tiyatro Dünyasının Büyük Kaybı Ayten Gökçer Hayatını Kaybetti! Türk tiyatrosunun sevilen isimlerinden Ayten Gökçer, yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun ardından tiyatro camiası büyük bir üzüntüyle dolarken, sevenleri ve meslektaşları onun yeteneği ve kişiliğiyle hatırlanacak. Ayten Gökçer, Türk tiyatrosuna uzun yıllar boyunca emek vermiş, izleyicilerin büyük beğenisini kazanmış bir sanatçıydı. Onun sahnedeki