Koruyucu filmi konusu nedir, nerede çakildi? Oyuncuları kimler?

Koruyucu filmi konusu nedir, nerede çakildi? Oyuncuları kimler?
Koruyucu filmi konusu nedir, nerede çakildi? oyuncuları kimler?

Koruyucu filmi, iki farklı hikayeye sahip iki farklı film olarak karşımıza çıkıyor. Birisi 2011 yılında çekilen ve gerçek bir hayat hikayesine dayanan bir biyografik drama, diğeri ise 2018 yılında çekilen ve bir gece kulübü korumasının maceralarını anlatan bir aksiyon gerilim filmi. Bu iki filmi birbirinden ayırmak için, 2011 yapımı Koruyucu filmine "Koruyucu 1", 2018 yapımı Koruyucu filmine ise "Koruyucu 2" diyeceğiz.

Koruyucu 1, Sudan'ın çocuklarını korumak için savaşan eski bir çete üyesi ve vaiz olan Sam Childers'ın yaşam öyküsünü anlatıyor. Film, Jason Keller'ın senaryosunu Childers'ın Another Man's War adlı kitabından ve Ian Urbina'nın Vanity Fair makalesi "Get Kony" 'den uyarladığı Marc Forster tarafından yönetildi. Filmin başrolünde Gerard Butler, Sam Childers'ı canlandırırken, Michelle Monaghan, Michael Shannon, Madeline Carroll ve Souleymane Sy Savane gibi isimler de filmde yer aldı.

Koruyucu filmi konusu nedir, nerede çakildi? Oyuncuları kimler?

Film, 2011 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve 23 Eylül 2011'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Film, eleştirmenlerden karışık yorumlar aldı ve gişede beklenen başarıyı yakalayamadı. Film, Sudan'daki çocuklara yardım etmek için kurulan Childers'ın Angels of East Africa adlı kuruluşuna da dikkat çekti.

Koruyucu 2 ise, sekiz yaşındaki kızı Sarah'ı büyütmeye çalışan bir gece kulübü koruması olan Lukas'ın, kendisini ve kızını tehlikeye atan bir olayın içine sürüklenmesini konu ediniyor. Film, Julien Leclercq tarafından yönetildi ve Jérémie Guez tarafından yazıldı. Filmin başrolünde Jean-Claude Van Damme, Lukas'ı canlandırırken, Sveva Alviti, Sami Bouajila, Kaaris ve Kevin Janssens gibi isimler de filmde yer aldı.

Berlin dizisinin konusu nedir? Berlin oyuncuları kimler? İşte La Casa...
La Casa de Papel’in spin-off dizisi Berlin, 29 Aralık 2023’te Netflix’te yayınlanacak.

Film, 22 Ağustos 2018'de Fransa'da gösterime girdi ve 26 Temmuz 2019'da Türkiye'de vizyona girdi. Film, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı ve Van Damme'ın oyunculuğunu övdü. Film, aksiyon sahneleri, gerilim unsurları ve karanlık atmosferi ile dikkat çekti.

Koruyucu filmi konusu nedir, nerede çakildi? Oyuncuları kimler?

Koruyucu 1 ve Koruyucu 2, isimleri ve türleri dışında birbirleriyle pek ilgisi olmayan iki film olarak izleyicilerin karşısına çıktı. Her iki film de kendi alanlarında başarılı birer yapım olarak değerlendirilebilir. Koruyucu 1, gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak, Sudan'daki çocukların yaşadığı zorluklara ve Sam Childers'ın bu çocuklara yardım etmek için verdiği mücadeleye ışık tutuyor.

Koruyucu 2 ise, bir baba-kız ilişkisini merkeze alarak, bir gece kulübü korumasının başına gelen olayları ve bu olayların sonuçlarını heyecanlı bir şekilde anlatıyor. Her iki film de, izleyicilere farklı duygular yaşatan ve farklı mesajlar veren iki Koruyucu olarak hafızalarda yer ediyor.