İstanbul'da Kar Ne Zaman Yağacak? Meteoroloji'den Son Dakika Açıklaması

İstanbul'da Kar Ne Zaman Yağacak? Meteoroloji'den Son Dakika Açıklaması
İstanbul'da Kar Ne Zaman Yağacak? Meteoroloji'den Son Dakika Açıklaması

İstanbul'da Kar Ne Zaman Yağacak? Meteoroloji'den Son Dakika Açıklaması

İstanbul'da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası etkisini artıracak ve İstanbul'da kar yağışı görülecek. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

İstanbul'da yılın ilk kar yağışı Ocak ayının son günleri içerisinde yağabilir. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelere göre Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasına dikkat çekilirken hava sıcaklıklarının 27-28-29 Ocak tarihleri arasında ciddi anlamda soğuması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmini raporunu yayınladı.

Rapora göre, cuma ve cumartesi günleri İstanbul'da sağanak yağış etkili olacak. Pazar günü ise karla karışık yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olabilir. İstanbul'da hafta başından çarşamba gününe kadar güneşli bir hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Haftalık Hava Tahmini \ (18 - 24 Ocak 2024) İç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren artmaya başlayacağı mevsim normalleri civarına, kuzey ve batı bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'nin paylaştığı haritada, İstanbul'da 27 Ocak Perşembe günü hava sıcaklığının 11 derece, 28 Ocak Cuma günü 9 derece, 29 Ocak Cumartesi günü 7 derece, 30 Ocak Pazar günü ise 5 derece olacağı görülüyor. Ayrıca, 29 ve 30 Ocak tarihlerinde İstanbul'da karla karışık yağmur simgesi yer alıyor.

İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı tarihler yaklaştıkça, vatandaşlar da hazırlıklarını yapmaya başladı. Kar yağışının olumsuz etkilerine karşı önlem almak isteyenler, kış lastiği, zincir, tuz, kürek gibi malzemeleri temin etmeye çalışıyor.

Kar yağışının keyfini çıkarmak isteyenler ise, kar topu, kızak, kayak gibi eğlence araçlarını satın alıyor. İstanbul'da kar yağışının ne kadar süreceği ve ne kadar yağacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek. 🌨️