Irak’ın kuzeyindeki terör saldırısında 6 asker şehit oldu

Irak’ın kuzeyindeki terör saldırısında 6 asker şehit oldu

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 7’ye yükseldiğini bildirdi. Şehitlerin kimlikleri ve memleketleri de açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir.” denildi.

Prag Üniversitesi’nde Kanlı Saldırı: 15 Ölü
Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi’nde dün sabah saatlerinde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü. Saldırının nedeni ve saldırganın kimliği henüz belirlenemedi. Ancak saldırganın üniversite öğrencisi olduğu ve psikolojik sorunları

Açıklamada, şehitlere Allah’tan rahmet, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.

Şehitlerin kimlikleri ve memleketleri şöyle:

  • Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan (32), Denizli
  • Piyade Teğmen Ramazan Günay (24), Afyonkarahisar
  • Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu (28), Sinop
  • Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca (23), Tokat
  • Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Yılmaz (25), Konya
  • Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Özdemir (26), Ankara

Şehitlerin ailelerine acı haber verildi

Şehit olan askerlerin ailelerine acı haber, kaymakamlar ve askeri görevliler tarafından verildi. Şehitlerin evlerine Türk bayrağı asıldı, taziye çadırları kuruldu. Şehitlerin cenazelerinin memleketlerinde toprağa verilmesi planlanıyor.

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi’nde yaşayan eşi Çilem, Tavas ilçesi Yorga Mahallesi’nde yaşayan babası Ali, annesi Rabia, ağabeyi Hüseyin ve kız kardeşi Büşra Serinkan’a acı haber verildi. Şehidin ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın (35) da 2016 yılında Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin El-Bab bölgesinde uzman çavuş olarak görev yaptığı sırada gazi olduğu ve geçen yıl Devlet Övünç Madalyası ve Beratı aldığı öğrenildi.

Afyonkarahisar’da eski damat, çocuğunu görmeye gittiği evde 4 kişiyi pompalı tüfekle öldürdü
Olay, saat 23.00 sıralarında Çağırbağ beldesi Uğur Mahallesi’nde bulunan Adem Şenol’a ait evde yaşandı. İddiaya göre, M.M.T., çocuğunu görmek için eski kayınpederinin evine geldi. Ancak burada eski eşi Havva Şenol ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.M.T., yanında getirdiği pompalı tüfekle evin bahçe

Şehit Teğmen Ramazan Günay’ın Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan annesi Firdevs ve babası Ahmet Günay’a acı haber verildi. Şehidin cenazesinin memleketi Afyonkarahisar’da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Şehit Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun Boyabat ilçesi Yeşilyurt köyündeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti. Şehadet haberinin duyulmasının ardından Erenoğlu ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri, evin önünde toplanarak aileye taziyelerini sundu. Vali Mustafa Özarslan da şehadet haberinin verilmesinin ardından fenalaşan ve sağlık ekiplerince Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şehit ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu. Bu arada şehit Erenoğlu’nun geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaralandığı ve tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

Şehit Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın Almus ilçesi Ormandibi köyünde yaşayan annesi Zahide ve babası Ahmet Karaca çiftinin evini ziyaret eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus Kaymakamı Emre Çömen ve Belediye Başkanı Bekir Özer, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Sözleşmeli Er Ahmet Yılmaz ve Mustafa Özdemir’in ailelerine de acı haber ulaştırıldı.

Türkiye’den ve dünyadan tepkiler

Saldırı sonrası Türkiye’den ve dünyadan tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bölücü alçaklardan döktükleri kanların hesabı soruldu, sorulmaya devam edecek.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’nin hiçbir zaman sivillere yönelik bir saldırı gerçekleştirmediğini tüm dünya bilir. Uluslararası hukuka uygun bir şekilde biz terörle mücadelemizi sürdürüyoruz ve dün bu haberler gelir gelmez tabii ilgili kurumlarımızda de hemen istişareler yaptık, bilgi paylaşımları yaptık ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden aldığımız bilgiye göre, sivillere yönelik herhangi bir saldırmış olmamıştır.” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Türk Hava Yolları Pilotları Arnavutköy’de Meydana Gelen Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti, Alkollü Sürücü Tutuklandı
İstanbul’da dün gece meydana gelen trafik kazasında Türk Hava Yolları’nda (THY) çalışan 3 pilot, alkollü oldukları belirlenen araçlarının bir TIR’a çarpması sonucu feci şekilde can verdi. Kazada hayatını kaybeden pilotlardan birinin, THY’nin ilk kadın kaptan pilotu Melike Nur Türker’in oğlu olduğu ortaya çıktı. Kaza, saat

Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi ise saldırıyı kınayarak, Türkiye’yi Irak’ın egemenliğini alenen ihlal etmekle suçladı. Kazımi, Türkiye’ye Irak topraklarındaki güçlerini çekmesi çağrısında bulundu. Irak, 30 kişinin de yaralandığı saldırı nedeniyle ülke genelinde bir günlük yas ilan etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, saldırıyla ilgili olarak, "Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının arkasındaki kişilerin adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Irak hükümetiyle yakın temas halindeyiz.