Irak'ın kuzeyinde terör saldırısı: 5 şehit, 8 yaralı

Irak'ın kuzeyinde terör saldırısı: 5 şehit, 8 yaralı
Irak'ın kuzeyinde terör saldırısı: 5 şehit, 8 yaralı

Irak'ın kuzeyinde terör saldırısı: 5 şehit, 8 yaralı

Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üs bölgesine düzenlediği saldırıda 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Saldırıya karşılık veren güvenlik güçleri, 12 teröristi etkisiz hale getirdi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Bakanlık, şehit olan askerlerin isimlerini de paylaştı. Şehit olan askerlerin isimleri şöyle:

  • Uzman Çavuş Mehmet Ali Özdemir
  • Uzman Onbaşı Ahmet Yılmaz
  • Uzman Onbaşı Murat Çelik
  • Uzman Onbaşı Emre Kaya
  • Uzman Onbaşı Mustafa Demir

Bakanlık, şehitlerin naaşlarının memleketlerine uğurlanmak üzere bölgeden alındığını da duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

PENÇE SERİSİ OPERASYONLARI

TSK, Kuzey Irak ve bölgede terör örgütü PKK’ya yönelik Pençe serisi operasyonlarını sürdürüyor. Bu operasyonlar kapsamında teröristlerin barınma, eğitim ve lojistik alanlarına yönelik hava ve kara harekatları gerçekleştiriliyor. MSB verilerine göre, Pençe serisi operasyonlarında bugüne kadar 831 terörist etkisiz hale getirildi, bin 281 adet silah ele geçirildi, bin 407 mağara yıkıldı.

Pençe-Kilit serisi operasyonları ise 2022 yılından itibaren başlatıldı. Bu operasyonlarda, teröristlerin Kuzey Irak’taki önemli kampları olan Sinat, Haftanin, Zap, Hakurk, Avaşin, Basyan ve Metina hedef alındı. Bu kampların önemli bir kısmı imha edildi. En zor bölgeler arasında sayılan Zap da ağır kış koşullarına rağmen kıskaç altında tutuluyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE

Terör örgütü PKK, son dönemde TSK’nın operasyonlarıyla büyük kayıplar veriyor. Örgütün sözde lider kadrosu da etkisiz hale getiriliyor. Son olarak, örgütün sözde Kandil sorumlusu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Fehman Hüseyin kod adlı Bahoz Erdal, 9 Ocak 2024 tarihinde Suriye’nin Haseke kentinde düzenlenen operasyonda öldürüldü. Bahoz Erdal, örgütün en önemli isimlerinden biriydi ve 1996 yılından beri aranıyordu.

Terör örgütü PKK, Türkiye’ye karşı 1984 yılından beri silahlı mücadele yürütüyor. Örgüt, Türkiye, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak tanınıyor. Örgütün Türkiye’de ve yurt dışında binlerce sivil ve asker ölümünden sorumlu olduğu belirtiliyor. Türkiye, terör örgütü PKK’ya karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.