Gamze Özçelik Evlendi! Eşi Reshad Strik Kimdir?

Gamze Özçelik Evlendi! Eşi Reshad Strik Kimdir?

Gamze Özçelik Evlendi! Eşi Reshad Strik Kimdir?
Gamze Özçelik Evlendi! Eşi Reshad Strik Kimdir?

Gamze Özçelik'in Eşi Reshad Strik Kimdir?

Umuda Koşanlar Derneği kurucusu ve eski oyuncu Gamze Özçelik, televizyon dünyasında tanınmış bir isim olan Reshad Strik ile hayatını birleştirdi. Strik, Türkiye'de özellikle TRT Belgesel'de yayınlanan "Ailenin Yeni Üyesi" isimli kültür programıyla adını geniş kitlelere duyurdu. İşte, Reshad Strik hakkında merak edilenler:

Reshad Strik'in Hayat Hikayesi

22 Haziran 1981 tarihinde Avustralya'nın Canberra şehrinde doğan Reshad Strik, Boşnak kökenli bir ailenin çocuğudur. Avustralya'nın Central Coast bölgesinde büyüyen Strik, gençlik yıllarında sörf ve boks gibi sporlarla ilgilendi.

Eğitim ve Kariyer Başlangıcı

Reshad Strik'in oyunculuk kariyeri, ulusal bir reklam filminde rol aldıktan sonra başladı. Ardından Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'ne katıldı ve mezun olduktan sonra "Blue Heelers" adlı televizyon şovunda konuk oyuncu olarak yer aldı. Kariyerine "Headland" adlı dizide devam eden Strik, oyunculuk kariyerini ilerletmek için ABD'nin Los Angeles şehrine taşındı.

Uluslararası Kariyer

Amerika'da ilk olarak "Tepenin Gözleri 2" filminde "Mickey" adlı bir Amerikalı asker karakterini canlandıran Strik, daha sonra ünlü şarkıcı Jessica Simpson’ın “A Public Affair” klibinde rol aldı. Hong Konglu yönetmen Fruit Chan'ın psikolojik gerilim filmi "Don't Look Up"'ta ise başrol oynadı.

Bosna Hersek ve Türkiye Macerası

2010 yılında Bosna Hersek'e taşınan Reshad Strik, burada iki uzun metrajlı film ve çeşitli reklam projelerinde yer aldı. 2013 yılında ise Türkiye'ye gelen Strik, 2014 yılında "Filinta" dizisinde rol aldı. Ardından, 2015 yılında "Diriliş Ertuğrul" dizisinde "Ömer" karakterini canlandırdı.

Çağla Şikel boyu, yaşı? Çağla Şikel Kimdir?
Çağla Şikel boyu, yaşı? Çağla Şikel Kimdir? Çağla Şikel, Türk medyasında uzun yıllardır tanınan bir isimdir. 2 Ağustos 1979’da dünyaya gelmiştir, bu da onu 2024 itibariyle 44 yaşında yapar. Başlangıç kariyerine model olarak adım atmış, Türkiye’de ve uluslararası arenada birçok ünlü markanın tanıtım yüzü olmuştur. Boyu yaklaşık olarak 1.78

Kendi Ağzından Hayat Hikayesi

Bir röportajında kendi hayat öyküsünü şöyle anlatıyor:

"Avustralya'da doğdum, eğitimimi orada aldım ve üniversiteyi orada bitirdim. Oyunculuk ve sinema bölümünü bitirdim. Sonrasında, Avustralya'da dizi ve filmlerde çalıştım ve Hollywood'da birkaç filmde oynadım. Bosna Hersek'e Müslüman bir kadınla evlenmek için gelme kararı aldım. Hollywood'da bir Müslüman kadın bulamayacağımı biliyordum. Babam Boşnak, dedem, amcalarım ve akrabalarım Bosna Hersek'te yaşıyordu ve Saraybosna'yı çok seviyordum. Sadece ilk başlardaki sorun iş imkanı olmamasıydı."

Strik, Türkiye'ye davet edilmesi ve Türkçe öğrenme süreci hakkında ise şöyle konuşuyor:

"Türkiye'den, Türkçe öğrenmek ve dizilerde oynamak için bir davet geldi ve bu daveti hemen kabul ettim. Çok zor oldu ama Türkçe öğrendim. TRT'de birkaç dizide ve bazı bağımsız filmlerde oynadım. Ardından, TRT Belgesel'de, 'Ailenin Yeni Üyesi' isimli bir kültür programı başladı ve bu programda 5 sene görev aldım. Bu sayede dünyayı gezdim ve bu benim için iyi bir tecrübe oldu."

Reshad Strik'in hikayesi, uluslararası kariyerinden kişisel tercihlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor ve bu sayede televizyonseverler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Önerilen