Elvis Presley - Let İt Be Me Çeviri? Let İt Be Me Ne Demek?

Elvis Presley - Let İt Be Me Çeviri? Let İt Be Me Ne Demek?
Elvis Presley - Let İt Be Me Çeviri? Let İt Be Me Ne Demek?

Elvis Presley - Let İt Be Me Çeviri? Let İt Be Me Ne Demek?

Elvis Presley'in Let İt Be Me adlı şarkısının Türkçe çevirisini merak edenler için bu yazıda sizlere şarkının sözlerini ve anlamlarını aktarıyoruz.

Şarkı, bir aşkın güzelliğini ve kıymetini anlatan, sevgilisine sadık kalmak isteyen bir kişinin duygularını dile getiriyor.

Şarkının sözleri şöyle:

God bless the day I found you
Seni bulduğum güne Tanrıya şükrediyorum
I want to stay around you
Senin yanında kalmak istiyorum
And so I beg you
Ve yalvarıyorum
Let it be me
O kişi ben olayım

Don't take this heaven from one
Benden bu cenneti alma
If you must cling to someone
Eğer birine sadık kalman gerekse
Now and forever
Şimdi ve sonsuza kadar
Let it be me
O kişi ben olayım

Şarkı, 1955 yılında Fransız şarkıcı Gilbert Bécaud tarafından bestelenmiş ve Les Trois Cloches adlı albümde yer almıştır. İlk olarak Fransızca söylenen şarkının İngilizce versiyonu ise 1960 yılında The Everly Brothers tarafından seslendirilmiştir. Daha sonra pek çok sanatçı tarafından yorumlanan şarkının en ünlü versiyonlarından biri de Elvis Presley'in 1970 yılında kaydettiği ve That's the Way It Is adlı albümde yer verdiği versiyonudur.

Elvis Presley, şarkıyı canlı performanslarında da sık sık söylemiştir. Şarkının en bilinen canlı performanslarından biri de 1973 yılında Hawaii'de gerçekleşen Aloha from Hawaii Via Satellite adlı konserdir. Bu konser, dünya çapında yaklaşık 1 milyar izleyiciye ulaşmış ve Elvis Presley'in popülerliğini arttırmıştır.

Poor Things ‘Zavallılar’ Konusu, Oyuncuları? Poor Things ‘Zavallılar’ ekşi
Poor Things ‘Zavallılar’ Konusu, Oyuncuları? Poor Things ‘Zavallılar’ ekşi Zavallılar, 2024 yılının en çok beklenen filmlerinden biri. Başrolünde Emma Stone’un yer aldığı film, ölümden sonra yeniden doğan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Film, Disney stüdyosunun yapımı ve UIP Türkiye’nin dağıtımıyla 9 Şubat 2024’te vizyona girecek. Filmin yönetmenliğini Yunan sinemacı Yorgos Lanthimos

Elvis Presley'in Let It Be Me adlı şarkısının Türkçe çevirisini sizlerle paylaştık. Umarız beğenmişsinizdir.