Damien Chazelle Kimdir, Filmleri? Damien Chazelle Biyografisi?

Damien Chazelle Kimdir, Filmleri? Damien Chazelle Biyografisi?
Damien Chazelle Kimdir, Filmleri? Damien Chazelle Biyografisi?

Damien Chazelle Kimdir, Filmleri? Damien Chazelle Biyografisi?

Damien Sayre Chazelle, 19 Ocak 1985'te ABD'nin Rhode Island eyaletinde doğdu. Babası Fransız asıllı bir bilgisayar bilimcisi, annesi ise Kanadalı bir tarihçi olan Chazelle, Princeton Lisesi'nde okudu. Çocukluğunda caz müziğine ve davula ilgi duyan Chazelle, lisede bir caz grubunda çaldı. Ancak yaşadığı baskı ve zorluklar nedeniyle müzik kariyerinden vazgeçti.

Chazelle, Harvard Üniversitesi'nde görsel ve sahne sanatları bölümünde eğitim gördü. Burada tanıştığı Justin Hurwitz ile birlikte ilk filmi olan Guy and Madeline on a Park Bench'i (2009) yazdı ve yönetti. Film, siyah beyaz çekilmiş bir müzikal olup, Boston'da yaşayan iki caz müzisyeninin aşk hikayesini anlatıyordu. Film, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı ve çeşitli festivallerde gösterildi.

Chazelle, mezun olduktan sonra Los Angeles'a taşındı ve senaryo yazarlığı yapmaya başladı. 2013 yılında kendi deneyimlerinden esinlenerek yazdığı Whiplash adlı kısa filmi yönetti. Film, Sundance Film Festivali'nde kısa film ödülü kazandı ve uzun metrajlı bir filme dönüştürülmesi için finansman sağlandı. Chazelle, aynı yıl Son Ayin Bölüm 2 (The Last Exorcism Part II) filminin hikayesini ve senaryosunu yazdı. Ayrıca Grand Piano adlı gerilim filminin de senaryosunu kaleme aldı.

Damien Chazelle Kimdir, Filmleri? Damien Chazelle Biyografisi?

2014 yılında Whiplash'in uzun metrajlı versiyonunu yönetti. Film, Miles Teller ve J.K. Simmons'ın başrollerini paylaştığı, bir caz davulcusu ile onun acımasız hocası arasındaki ilişkiyi konu alıyordu. Film, Sundance Film Festivali'nde büyük ödülü kazandı ve beş dalda Oscar'a aday gösterildi. Chazelle ise En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar adaylığı elde etti.

Chazelle, 2016 yılında Aşıklar Şehri (La La Land) adlı müzikal filmini yazdı ve yönetti. Film, Emma Stone ve Ryan Gosling'in canlandırdığı iki hayalperestin Hollywood'da yaşadıklarını anlatıyordu. Film, eleştirmenlerden tam not aldı ve 14 dalda Oscar'a aday gösterilerek rekor kırdı. Film, Altın Küre Ödülleri'nde yedi dalda ödül kazanarak bir başka rekorun sahibi oldu. Chazelle ise En İyi Yönetmen Oscar'ını kazandı ve En İyi Özgün Senaryo dalında aday oldu.

Chazelle, 2018 yılında Ay'da İlk İnsan (First Man) filmini yönetti. Film, Neil Armstrong'un hayatını ve Apollo 11 görevini konu alıyordu. Ryan Gosling'in başrolünde oynadığı film, dört dalda Oscar'a aday gösterildi.

Dune 2 Trailer İzle! Dune 2 Oyuncuları Kimler, Konusu Nedir?
Dune 2 Trailer İzle! Dune 2 Oyuncuları Kimler, Konusu Nedir? Dune 2 Çöl Gezegeni Bölüm 2 Filmi İncelemesi: Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2, Frank Herbert’ın aynı adlı bilim kurgu roman serisinin ilk kitabının ikinci yarısını beyaz perdeye taşıyan bir film. Denis Villeneuve’ün yönettiği ve Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca

Chazelle'in son projesi ise The Eddy adlı Netflix dizisidir. Dizi, Paris'te bir caz kulübünün sahibinin yaşadıklarını anlatmaktadır.