Cillian Murphy Kimdir? Cillian Murphy filmleri, dizileri?

Cillian Murphy Kimdir? Cillian Murphy filmleri, dizileri?
Cillian Murphy Kimdir? Cillian Murphy filmleri, dizileri?

Cillian Murphy Kimdir? Cillian Murphy filmleri, dizileri?

Cillian Murphy, 25 Mayıs 1976 tarihinde İrlanda, County Cork, Douglas’da doğmuş bir İrlandalı oyuncu ve müzisyendir. Oyunculuk kariyerine tiyatroda başlayan Murphy, daha sonra televizyon ve sinema dünyasına adım attı. Başarılı ve çok yönlü bir aktör olarak tanınıyor.

Erken Dönem ve Kariyeri:

  • Cillian Murphy, Douglas, County Cork, İrlanda’da doğdu. Babası Brendan, İrlanda Eğitim Bakanlığı’nda çalışırken annesinden Fransızca eğitimi aldı.
  • Hukuk eğitimi almaya başladığı Cork Üniversitesi’nde bir yıl okuduktan sonra başarısız olduğunu düşünüp oyunculuğa yönelme kararı verdi.
  • Kendisine asıl ün kazandıran, Breakfast on Pluto filminde cinsel kimliği konusunda sorun yaşayan homoseksüel bir bireyi canlandırmasıdır.
  • Ken Loach’ın filmi “Özgürlük Rüzgarı” ile Altın Palmiye kazandı.
  • Christopher Nolan’ın gözde oyuncularından biridir. Nolan’ın 4 filminde oynamıştır.
  • Peaky Blinders adlı Amerikan yapımı dizide başrolleri Paul Anderson ve Helen McCrory ile paylaşan Murphy dizi çekimlerindedir.
Emma Stone kimdir? Emma Stone filmleri, dizileri?
Emma Stone kimdir? Emma Stone filmleri, dizileri? Emma Stone, 6 Kasım 1988 tarihinde Arizona, ABD’de doğmuş bir Amerikalı oyuncudur. Asıl adı Emily Jean Stone olan bu genç yetenek, kariyerine çocuk yaşlarda tiyatro oyunlarında sahne alarak başladı. İlerleyen yıllarda sinema dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Kariyeri: * Televizyon Dizileri: Emma Stone, TV

Cillian Murphy, hem sinema hem de televizyon dünyasında önemli projelerde yer alarak adını duyurmuş bir yetenektir.