Bir Zamanlar Anadolu'da Oyuncuları? Bir Zamanlar Anadolu'da konusu, ekşi?

Bir Zamanlar Anadolu'da Oyuncuları? Bir Zamanlar Anadolu'da konusu, ekşi?
Bir Zamanlar Anadolu'da Oyuncuları? Bir Zamanlar Anadolu'da konusu, ekşi?

Bir Zamanlar Anadolu'da Oyuncuları? Bir Zamanlar Anadolu'da konusu, ekşi?

Bir Zamanlar Anadolu'da, 2011 yılında vizyona giren, yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı, senaryosunu Ebru Ceylan, Ercan Kesal ve Nuri Bilge Ceylan'ın birlikte yazdığı, başrollerinde Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan ve Fırat Tanış'ın yer aldığı bir dram filmidir.

Filmin konusu, bir cinayet davasının soruşturması sırasında yaşanan olayları anlatmaktadır. Filmde, bir grup polis, savcı, doktor ve jandarma, cinayet zanlısının gösterdiği yerde cesedi aramak için Anadolu'nun karanlık ve bozkır bir bölgesine giderler.

Ancak zanlı cesedin tam yerini hatırlayamaz ve gece boyunca farklı yerlere götürür. Bu süreçte, karakterlerin hayatlarına, kişiliklerine, sorunlarına ve çelişkilerine tanık oluruz. Film, hem bir polisiye hem de bir insanlık dramı olarak izleyiciyi etkilemeyi başarır.

Filmin oyuncuları ise şöyledir:

  • Muhammet Uzuner: Doktor Cemal rolünde. Cinayet kurbanının ölüm nedenini belirlemek için görevlendirilen idealist ve dürüst bir doktor.
  • Yılmaz Erdoğan: Komiser Naci rolünde. Cinayet davasını yürüten, baskın ve otoriter bir polis.
  • Taner Birsel: Savcı Nusret rolünde. Cinayet davasının sorumlusu olan, mesleğinden sıkılmış ve kanser hastası olan bir savcı.
  • Ahmet Mümtaz Taylan: Jandarma Arap Ali rolünde. Cinayet davasına yardımcı olan, mizah duygusu yüksek ve sempatik bir jandarma.
  • Fırat Tanış: Kenan rolünde. Cinayetin zanlısı olan, alkolik ve pişmanlık duyan bir adam.
Yangın olur biz yangına gideriz şarkı sözleri ve Hikayesi?
Yangın olur biz yangına gideriz şarkı sözleri ve Hikayesi? Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere yangın olur biz yangına gideriz şarkı sözleri hakkında bir blog yazısı yazmak istiyorum. Bu şarkı, Türk rock müziğinin önemli isimlerinden biri olan Duman grubunun 2009 yılında çıkardığı Seni Kendime Sakladım albümünde yer alıyor. Şarkının sözleri ve müziği

Bir Zamanlar Anadolu'da, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda büyük beğeni toplayan ve çok sayıda ödül kazanan bir filmdir. Film, Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'e aday gösterilmiş ve Jüri Büyük Ödülü'nü almıştır.

Ayrıca Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini kazanmıştır. Film, Türkiye'nin 84. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar aday adayı olarak seçilmiştir.