Antalya’da TAG sürücüsüne taksici terörü

Antalya’da TAG sürücüsüne taksici terörü

Antalya’da bir grup taksici, alternatif taşımacılık girişimi olan TAG sürücüsüne saldırdı. Yaşlı ve engelli olan TAG sürücüsü, taksiciler tarafından alıkonulup tehdit edildi. Taksiciler, yaşananları videoya çekip sosyal medyada paylaştı. Olay, büyük tepki topladı.

Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir grup taksici, TAG sürücüsü olan İbrahim Kalkan’ı (65) takibe aldı. Kalkan’ın aracını durduran taksiciler, onu araçtan içinde tehdit etmeye başladı.

Taksicilerden biri, Kalkan’a “Seni benim mahallemde bir daha görürsem yaş baş fark etmez… Senin plakanı aldım, kafama yazdım. Seninle denk düşeriz, arabanda yolcu görürsem nereden aldığının önemi yok. İçeri de girsem bu son uyarım” diye bağırdı. Taksiciler Kalkan’a “Bu iş çok büyüyecek, benim ekmeğimi kimse alamaz” ve “Yapmayacağına şeref namus sözü veriyor musun?” gibi sözler söyledi. Korku ve endişe içindeki Kalkan ise, “Bugün böyle bir hata yaptım. Bir daha yapmayacağım. Bu benim için son oldu. Söz yani. Siz de hakkınızı helal edin. Yapmayacağıma şeref namus sözü veriyorum” dedi.

Taksiciler, tehdit dolu videoyu sosyal medyada paylaştı. Video, kısa sürede yayılarak büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, taksicilerin Kalkan’a yaptığı muameleyi kınayarak, yetkililerden gereken cezayı vermesini istedi.

TAG CEO’su Öktem: “Kuldan utanmıyorsanız Allah’tan korkun”

Olayın duyulmasının ardından, TAG’ın kurucusu ve CEO’su olan Oğuz Alper Öktem, bir açıklama yaptı. Öktem, “Son bir haftadır taksicilerin TAG sürücülerine saldırı videoları geliyor. Ama bu son video çok acı. Engelli bir kardeşimize, şerefiyle namusuyla mücadele eden bir insana korkuyla yaptırılanlar insanlık vicdanına sığmaz. Bizi UBER gibi korkutarak bu memleketten gönderemezsiniz. Videodaki kardeşim, korkma endişe etme. Hak var, adalet var. Antalya senin arkanda. 59 bin TAG sürücüsü senin arkanda. Ben de bu işin sonuna kadar senin arkandayım” dedi.

Öktem, ayrıca, Kalkan’ı ziyaret ederek, ona destek verdi. Öktem, “İbrahim kardeşimin ziyaretine geldim, sohbet ettik, dertleştik. Biz 59 bin kişilik dev bir aileyiz, aile olmak ne gerektirirse onu yaparız. Gücümüz yettikçe tüm imkanlarımızla kardeşimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Avcılar’da Emniyet Müdürü ile eski polis memuru arasında kavga
İstanbul Avcılar’da Emniyet Müdürü M.Ö. ile eski polis memuru A.B.Ö. arasında bir restoranda kavga çıktı. Olay, güvenlik kamerasına yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattığını duyurdu. İstanbul Avcılar’da dün sabah saatlerinde ilginç bir olay yaşandı. Avcılar İlçe Emniyet Müdürü M.Ö.

Taksiciler gözaltına alındı

Antalya Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, videoyu çeken ve Kalkan’ı tehdit eden iki taksici yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

TAG nedir?

TAG, Türkiye’nin Alternatif Taşımacılık Girişimi olarak tanımlanıyor. Martı adlı elektrikli scooter şirketinin kurucusu olan Oğuz Alper Öktem tarafından hayata geçirilen TAG, araç sahiplerine ve yolculara yeni bir ulaşım seçeneği sunuyor. TAG, araç sahiplerine kendi araçlarını kullanarak yolcu taşıma imkanı veriyor. Yolcular ise, TAG uygulaması üzerinden istedikleri aracı ve sürücüyü seçerek, uygun fiyatlarla seyahat edebiliyor. TAG, aynı zamanda engelli, kadın ve çocuk sürücülere de öncelik tanıyor. TAG, şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Adana, Mersin, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Van, Şanlıurfa, Konya, Denizli, Muğla, Balıkesir, Manisa, Aydın, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Artvin, Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Siirt, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Çankırı’da hizmet veriyor.