Antalya’da kayıp motokurye cinayetinde şok gelişme: İkinci ceset baldızı çıktı

Antalya’da kayıp motokurye cinayetinde şok gelişme: İkinci ceset baldızı çıktı

Antalya’da 36 gündür kayıp olan ve ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aranan motokurye Ali Diken’in (32), en yakın arkadaşı Zeynel Boyacı (33) tarafından öldürülüp gömüldüğü ortaya çıktı. Cinayet zanlısının gösterdiği yerde yapılan kazı çalışmasında Diken’in cesedinin yanı sıra, ailesi tarafından 15 Ağustos 2023’te kayıp başvurusu yapılan baldızı Zeynep Ece Aksay’ın (26) cesedi de bulundu.

Olay, 20 Aralık 2023 Çarşamba günü Antalya’da meydana geldi. Kuaför olan Zeynel Boyacı, motokurye olan arkadaşı Ali Diken’i evine çağırdı. İddiaya göre, ikili arasında borç meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Boyacı, Diken’i döverek öldürdü. Cesedi battaniyeye sarıp, Aksu ilçesi Kundu Mahallesi’ndeki boş bir araziye götürerek gömdü.

Diken’in ailesi, oğullarından haber alamayınca, Müge Anlı’nın programına başvurdu. Programda, Diken’in en yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Boyacı da yer aldı. Ancak Boyacı’nın davranışlarından şüphelenen program ekibi, polise ihbarda bulundu. Boyacı, canlı yayın sırasında gözaltına alındı.

SORGUDA CİNATETİ İTİRAF ETTİ

Emniyete götürülen Boyacı, sorgusunda cinayeti itiraf etti. Boyacı, yer göstermesi için polis ekipleriyle birlikte cesedin gömüldüğü araziye götürüldü. Yapılan kazı çalışmasında, Diken’in cesedi topraktan çıkarıldı.

Boyacı, ifadesinde, cesedin yanında bir de baldızı Zeynep Ece Aksay’ın cesedini gömdüğünü söyledi. Aksay’ın ailesi, 15 Ağustos 2023’te kızlarının kaybolduğunu bildirmişti. Boyacı, Aksay’ı da borç yüzünden öldürdüğünü iddia etti.

Polis ekipleri, Boyacı’nın gösterdiği yerde ikinci bir kazı çalışması başlattı. Yaklaşık 4 saat süren aramanın ardından, battaniyeye sarılı bir kadın cesedi bulundu. Cesedin, Aksay’a ait olduğu değerlendirildi. Ceset, savcının incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kadıköy’de Hasta Nakil Ambulansına Usulsüz Çakar ve Siren Cezası
İstanbul Kadıköy’de trafik denetimleri sırasında durdurulan bir hasta nakil ambulansına, içinde hasta olmadığı halde çakar ve siren kullanarak geçiş üstünlüğü sağladığı gerekçesiyle 690 lira para cezası kesildi. Ambulans şoförü, cezaya itiraz ederken, polis ekipleri yasalara uyulması gerektiğini belirtti. Bu olay, hasta nakil ambulanslarının hangi durumlarda çakar ve siren kullanabileceği

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "15 Ağustos 2023 günü hakkında Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğümüze kayıp müracaatında bulunulan Z.E.A. ve 21 Aralık 2023 günü hakkında kayıp müracaatı bulunan A.D. isimli şahıslar ile ilgili yapılanan çalışmalarda; Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, şüpheli Z.B. İstanbul ilinde yakalanıp gözaltına alınarak ilimize getirildi. Bugün Aksu ilçesi sınırları içinde yapılan yer gösterme ve kazı çalışmaları sonucunda kayıp A.D. ve şüpheli Z.B’nin baldızı Z.E.A.'ya ait olabileceği değerlendirilen cesetler bulundu. Emniyet müdürlüğümüz birimlerince olay hakkında çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Cinayet zanlısı Zeynel Boyacı’nın, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.