AK Parti İstanbul Kadın Kolları Fatma Sevim Baltacı'nın hayatını kaybetti!

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Fatma Sevim Baltacı'nın hayatını kaybetti!
AK Parti İstanbul Kadın Kolları Fatma Sevim Baltacı'nın hayatını kaybetti!

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Fatma Sevim Baltacı'nın hayatını kaybetti!

Fatma Sevim Baltacı'nın hayatını kaybetmesi, AK Parti İstanbul Kadın Kolları ve Türkiye siyaseti için büyük bir kayıp oldu.

Fatma Sevim Baltacı kimdir, neden öldü? Fatma Sevim Baltacı'nın hayatı ve biyografisi hakkında bilmeniz gerekenler bu yazıda.

Fatma Sevim Baltacı, 11 Şubat 2024 Pazar günü geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti. Kazanın nasıl meydana geldiği ve Baltacı'nın aracında başka kimlerin bulunduğu henüz bilinmiyor. Fatma Sevim Baltacı'nın cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Fatma Sevim Baltacı, AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. AK Parti'ye 2002 yılında katılan Baltacı, daha önce de Eyüp İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştu. Fatma Sevim Baltacı, aynı zamanda AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesiydi.

Fatma Sevim Baltacı, 1973 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eyüp'te tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Evli ve iki çocuk annesi olan Baltacı, aynı zamanda bir sivil toplum gönüllüsüydü. Eyüp Kültür ve Sanat Derneği Kurucu Başkanlığı, Eyüp Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı, Eyüp Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kurucu Üyeliği gibi görevlerde de bulunan Baltacı, kadınların siyasete katılımını arttırmak için çalışmalar yürütüyordu.

Fatma Sevim Baltacı'nın vefat haberini duyan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayınladı. Çelik, "İstanbul İl Kadın Kolları başkan yardımcımız Fatma Sevim Baltacı'yı geçirdiği elim trafik kazası sonucu kaybettik. Değerli yol arkadaşımızın vefatından dolayı çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Teşkilatımızın ve ailesinin başı sağolsun." dedi.

Fatma Sevim Baltacı'nın vefatını üzüntüyle karşılayan AK Parti İstanbul Kadın Kolları da bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İl Başkan Yardımcımız Fatma Sevim Baltacı Hocamız vefat etmiştir. Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Mekanın cennet olsun Fatma Hocam." ifadelerine yer verildi.

Şerif Erol kimdir, Biyografisi? Şerif Erol Tv Dizileri, Hayat Hikayesi?
Şerif Erol kimdir, Biyografisi? Şerif Erol Tv Dizileri, Hayat Hikayesi? Şerif Erol kimdir? Türk tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden biri olan Şerif Erol, 8 Ekim 1963 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Fizikçi olma hayaliyle Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümüne giren Erol, daha sonra ekonomi okumaya karar vermiştir. Ancak asıl tutkusu tiyatroydu.

Fatma Sevim Baltacı'nın vefat eden değerli bir siyasetçi ve kadın lider olduğunu belirtmek isteriz. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.