Ahmet Kaya Harun Kolçak İlişkisi Homofobi dedikodusu!

Ahmet Kaya Harun Kolçak İlişkisi Homofobi dedikodusu!
Ahmet Kaya Harun Kolçak İlişkisi Homofobi dedikodusu!

Ahmet Kaya Harun Kolçak İlişkisi homofobi'miydi?

Ahmet Kaya'nın geçmişte bir televizyon programında söylediği homofobik sözler nedeniyle son günlerde eleştirilmesini Oray Eğin haksızlık olarak değerlendirdi. Eğin, bugün kaleme aldığı yazıda Ahmet Kaya'nın homofobik olmadığını, aksine eşcinsel dostları olduğunu ve onlara saygı duyduğunu savundu.

Oray Eğin: Ahmet Kaya'nın homofobi tartışması haksızlık...

Eğin, Ahmet Kaya'nın "Sen sen ol güvenme i... ile berbere" sözlerinin o dönemin şartlarında bir espri olarak söylendiğini, bugünün hassasiyetleriyle yargılanamayacağını belirtti. Eğin, "Ahmet Kaya homofobik değildi, tam tersine çok yakın eşcinsel arkadaşları vardı. Hatta bunlardan bazıları bıyıklıydı" dedi.

Eğin, Ahmet Kaya'nın bu yıl aramızdan ayrılan Harun Kolçak ile de çok samimi olduğunu, hatta Kolçak'ın bazı şarkılarını Ahmet Kaya'ya yazdığını iddia ettiğini anlattı. Eğin, "Harun Kolçak'la o kadar yakındı ki, rahmetli bir ara Kaya'nın kendi şarkılarını kendisine yazdığını bile söylerdi bana... Doğru mu değil mi bilmiyorum... Ama bu söylentiler o kadar yaygındı ki Kolçak'ın vefatından sonra Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Instagram hesabından bir fotoğraf paylaşıp 'Güle güle kumam' diye yazdı.

Demek ki herkes bu konuda espri yapabiliyor, kendi aralarında bir mizah. Sanki cinsel kimlik ve özgürlükler konusunda çok büyük bir duyarlılık varmış, toplum bu konuda ilerlemiş ve ciddi adımlar atmış gibi yıllar önceki bir kayıtla homofobi tartışması başlatmak... İki yüzlü, gösterişçi ve Ahmet Kaya'nın esprisinden bile kötü" ifadelerini kullandı.

2000 yılında Fransa'da sürgünde yaşarken hayatını kaybeden sanatçının sözleri sosyal medyada tepki toplamıştı. Konuyla ilgili kızı Melis Kaya da bir açıklama yapmış ve "eski bir video üzerinden babam Ahmet Kaya'ya yıllar sonra yine reva görülen bu bilinçli saldırıyı üzülerek izliyorum" demişti.

Ezgi Şenler Kimdir, Biyografisi? Ezgi Şenler hangi dizilerde oynamıştır?
Ezgi Şenler Kimdir, Biyografisi? Ezgi Şenler hangi dizilerde oynamıştır? Türk oyuncu Ezgi Şenler, 28 Ocak 1993’te Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Kanal D’de yayınlanan Bodrum Masalı dizisiyle oyunculuk kariyerine başladı. O zamandan beri birçok dizi ve filmde rol aldı. Bu yazımızda

Melis Kaya, açıklamasında babasının "homofobik", "seksist" ya da "terörist" olmadığını belirterek "Babam Ahmet Kaya bu dünyada tanıdığım ve bildiğim en cesur, en onurlu, en insancıl, en doğru, en gerçek insandır" diye yazmıştı.