Abdurrahim Dursun Kimdir, Nereli? Abdurrahim Dursun İstatistikleri, Transfermarkt

Abdurrahim Dursun Kimdir, Nereli? Abdurrahim Dursun İstatistikleri, Transfermarkt
Abdurrahim Dursun Kimdir, Nereli? Abdurrahim Dursun İstatistikleri, Transfermarkt

Abdurrahim Dursun Kimdir, Nereli? Abdurrahim Dursun İstatistikleri, Transfermarkt

Abdurrahim Dursun, Türk futbolunun yükselen yıldızlarından biri. Defansın her bölgesinde oynayabilen, hırslı, mücadeleci ve yetenekli bir oyuncu. Adana Demirspor'un bu sezonki başarısında büyük payı olan Dursun, Süper Lig'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor.

Dursun'un futbol serüveni, doğduğu şehir olan Bayburt'ta başladı. Küçük yaşta futbola ilgi duyan Dursun, Bayburt Gençlikspor'un altyapısında forma giydi. Burada gösterdiği başarıyla Trabzonspor'un radarına girdi ve 2015 yılında bordo-mavili kulübe transfer oldu.

Trabzonspor'da A takıma yükselen Dursun, ilk profesyonel maçına 2017-18 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor karşısında çıktı. Ancak Trabzonspor'da forma şansı bulamayan Dursun, tecrübe kazanmak için kiralık olarak Kırklarelispor, 1461 Trabzon ve Bandırmaspor takımlarında oynadı.

Hamza Dağ Nereli, Kimdir? Hamza Dağ Yaşı, Görevi Nedir?
Hamza Dağ Nereli, Kimdir? Hamza Dağ Yaşı, Görevi Nedir? AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi’nde Tanıtım ve Medya Başkanı olarak seçilen Hamza Dağ, siyaset hayatına gençlik kollarında başladı. 4 dönemdir İzmir Milletvekili olan Dağ, aynı zamanda MKYK üyesi ve AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. Peki, Hamza Dağ kimdir, nereli, kaç yaşında?

Dursun, bu takımlarda gösterdiği performansla kendini geliştirdi ve 2020-21 sezonunda Trabzonspor'a geri döndü. Ancak yine istediği süreyi alamayan Dursun, sezonun ikinci yarısında Adana Demirspor'a kiralandı.

Adana Demirspor, Dursun için büyük bir fırsat oldu. Süper Lig'e yükselmeyi hedefleyen mavi-lacivertli ekip, Dursun'u savunmanın değişmez ismi yaptı. Dursun, Adana Demirspor formasıyla 17 maçta 2 gol atarak takımının şampiyon olmasına katkı sağladı.

Bu sezon da Adana Demirspor'da kiralık olarak devam eden Dursun, Süper Lig'de de farkını ortaya koydu. 16 maçta 3 gol atan Dursun, savunmada da takımının en güvenilir isimlerinden biri oldu. Dursun'un bu performansı, hem Adana Demirspor taraftarlarını hem de Türk futbolseverleri heyecanlandırdı.

Dursun'un geleceği ise merak konusu. Trabzonspor ile sözleşmesi 2022 yılında sona erecek olan Dursun'un bonservisi elinde olacak. Adana Demirspor'un Dursun'u kadrosuna katmak istediği biliniyor. Ancak Dursun'un başka kulüplerden de teklifler aldığı iddia ediliyor.

Dursun ise bu konuda net konuşmuyor. Kendisini sadece futbola odakladığını söyleyen Dursun, "Şu anda Adana Demirspor'da mutluyum ve burada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Geleceğimle ilgili kararı sezon sonunda vereceğim" diyor.

Abdurrahim Dursun, Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecek bir oyuncu olarak görülüyor. Onu izlemeye devam edeceğiz.