Van'da Dev Soğan Bitkisi Toplayan İranlılara 774 Bin TL Ceza Kesildi!

Van'da Dev Soğan Bitkisi Toplayan İranlılara 774 Bin TL Ceza Kesildi!
Van'da Dev Soğan Bitkisi Toplayan İranlılara 774 Bin TL Ceza Kesildi!

Van'da Dev Soğan Bitkisi Toplayan İranlılara 774 Bin TL Ceza Kesildi!

Van'ın Başkale ilçesinde, yasak olan dev soğan bitkisini toplayan İranlı iki kişiye 774 bin 282 lira ceza kesildi. Türkiye'nin doğal ve endemik bitki türlerinden olan dev soğanın korunması amacıyla getirilen yasaklara rağmen, yasa dışı toplama faaliyetleri devam ediyor.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Başkale ilçesi kırsalında dev soğan bitkisi toplandığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, İranlı iki kişi dev soğan bitkisi toplarken suçüstü yakalandı.

Yasa dışı toplama faaliyetinde bulunan İranlılar hakkında işlem başlatıldı. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, İranlılara, dev soğan bitkisinin korunması amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda 774 bin 282 lira ceza kesti.

Dev soğan, Van'ın doğal ve ekolojik yapısında önemli bir yere sahip olan endemik bitkilerden biridir. Doğal yaşam alanları sınırlı olan dev soğanın korunması için alınan tedbirler kapsamında, yasaklanan bölgelerde toplanması ve ticaretinin yapılması yasaktır.

Meryem Uzerli’li RU Dizisi, GAIN Platformunda Yayınlanacak
Meryem Uzerli’li RU Dizisi, GAIN Platformunda Yayınlanacak Ünlü oyuncu Meryem Uzerli’nin başrolünde yer aldığı RU dizisi, GAIN+’ın Türkiye’de yayın hayatına başlamasıyla birlikte bu platformda izleyicilerle buluşacak. Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği dizi, Türkiye’nin uluslararası platformlardaki yerini sağlamlaştırmaya hazırlanıyor. RU dizisi, Türkiye’nin dünya çapındaki tanınmış oyuncularından biri olan Meryem Uzerli’nin başrolünde

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, dev soğan bitkisinin sadece doğal yaşam alanlarında korunmasının değil, aynı zamanda ekonomik ve ekolojik önemine dikkat çekiyor. Bu nedenle, yasalara uyulması ve doğal kaynakların korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

İranlıların yasa dışı toplama faaliyetleri, Türkiye'nin doğal zenginliklerinin korunması adına ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu tür faaliyetlerin önlenmesi için sıkı denetimlerin ve cezai yaptırımların devam etmesi gerekiyor. Bu sayede, Türkiye'nin endemik bitki ve doğal kaynaklarının korunması sağlanabilir.

Önerilen