Teleferik Kazasında İddianame Hazır! Mesut Koçagöz Son Dakika!

Teleferik Kazasında İddianame Hazır! Mesut Koçagöz Son Dakika!
Teleferik Kazasında İddianame Hazır! Mesut Koçagöz Son Dakika!

Teleferik Kazasında İddianame Hazır! Mesut Koçagöz Son Dakika!

Uludağ'da 2022 yılında gerçekleşen teleferik kazasının ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Kazada, Mesut Koçagöz ve diğer 11 kişi hakkında 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, teleferik kazasının meydana geldiği tarih olan 9 Şubat 2022'de, teleferiğin bakım ve onarımının gerekli şekilde yapılmadığı belirtiliyor. Ayrıca, teleferik hattındaki teknik eksikliklerin göz ardı edildiği ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu vurgulanıyor.

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve kurtulanların ifadelerine göre, teleferikte güvenlik ekipmanlarının eksik olduğu, seyahat sırasında sallantıların yaşandığı ve frenlerin çalışmadığı belirtiliyor. Bu durumun, kazanın meydana gelmesinde etkili olduğu ifade ediliyor.

İddianamede ayrıca, Mesut Koçagöz ve diğer şüphelilerin, teleferiği işleten şirketin yöneticileri olarak, kazaya sebebiyet vermek ve ölümlü yaralanmalara neden olmakla suçlandığı belirtiliyor. Şüphelilerin, iş güvenliği önlemlerini almak, bakım ve onarımı düzenli olarak yapmak gibi yükümlülüklerini ihmal ettikleri iddia ediliyor.

Koton mağazacılık halka arz sonuçları açıklandı!
Koton mağazacılık halka arz sonuçları açıklandı! Koton Mağazacılık, payları 30,50 TL fiyattan halka arz etti ve 136.600.000 TL nominal değerli payların satışı sonucunda halka arz büyüklüğü 4.166.300.000 TL olarak gerçekleşti. Şirketin halka açıklık oranı %16,5 oldu. Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, halka arzda

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianame ile birlikte Mesut Koçagöz ve diğer 11 şüpheli hakkında toplamda 27 yıla kadar hapis cezası istedi. Olayla ilgili olarak davaya önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

Önerilen